8500 доларів США за сприяння в ухиленні від мобілізації: у Миколаєві затримали чоловіка

15:31

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У Миколаєві викрили чоловіка, який пропонував допомогу в ухиленні від призову. Правоохоронці затримали його після отримання грошей.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

За даними слідства, 35-річний підозрюваний за посередництво у знятті з обліку вимагав гроші від громадянина, якого викликали на військово-лікарняну комісію.

“За змовою із посадовцем Територіального центру комплектування та соціальної підтримки за сприяння у знятті з військового обліку у зв’язку з непридатністю до несення служби посередник вимагав 8500 доларів США. Після отримання хабара слідчі затримали фігуранта. Гроші вилучили”, — йдеться у повідомленні поліції.

Станом на 19 серпня затриманому повідомили про підозру у пособництві в одержанні службовою особою неправомірної вигоди. Санкція статті передбачає позбавлення волі до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі один мільйон гривень.