D-80 Discovery модифікували для проведення розвідувальних місій. E-300 Enterprise, ймовірно, будуть використовувати для доставки вантажів на позиції військових

13:53

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Два дрони українського виробництва, над розробкою яких працювала компанія AeroDrone пройшли сертифікацію та отримали дозвіл на експлуатацію в ЗСУ. Про зміну статусу безпілотників D-80 Discovery та E-300 Enterprise, повідомив співзасновник компанії Дмитро Шимків.

“Один знищений танк коштує в середньому 3-4 мільйони доларів. Один дрон з підготовкою людей – кілька тисяч доларів.
Математика говорить сама за себе. Інвестуючи в технології – інвестуємо в безпеку наших дітей. Воюємо технологіями, а не людьми”, – висловлювалась раніше на підтримку нової тактики війни з акцентом на аеророзвідку експертка в цій сфері і ветеранка Марія Берлінська.

Повертаючись до новини про введення в експлуатацію нових літальних апаратів: БПЛА D-80 Discovery може нести до 80 кг корисного навантаження, сам важить 200 кг. Дальність дії – від 100 до 800 км, а швидкість – до 100 км/год. Безпілотник можна застосовувати як в розвідувальних цілях, так і в ролі ударного дрона.

“Команда зробила революцію у процесах для українських розробників БпАК (безпілотний авіаційний комплекс – ред.). Далі підконтрольна експлуатація та серійне виробництво!” – написав Шимків і подякував за сприяння Міноборони, командуванню Сил спецоперацій ЗСУ, представникам Генштабу.