Зміцнюємо міжнародні зв’язки: Миколаїв та фінське місто Котка стали побратимами

13:58

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Миколаїв і фінське місто Котка  стали побратимами. Відповідний меморандум під час онлайн-зустрічі підписали мер Миколаєва Олександр Сєнкевич і мер міста Котка Еса Сірвіо.

У заході також взяли участь секретар Миколаївської міської ради Дмитро Фалько та його колега з міста Котка Самі Віртанен.

Документ передбачає співпрацю в питаннях економічного розвитку, будівництва, обмін досвідом у галузях науки й освіти, культури, а також молодіжної політики.

Звертаючись до наших друзів, Олександр Сєнкевич розповів, що Миколаїв – мирне місто, яке має самобутню історію. До повномасштабного вторгнення він відрізнявся розвиненою промисловістю та потужною портовою інфраструктурою. Тут успішно працювали відомі університети, вели свою діяльність культурні та спортивні осередки.

Та війна все змінила. Збройна агресія росії змусила тисячі жителів нашого міста покинути свої домівки та завдало важких збитків інфраструктурі.

І сьогодні міська влада за підтримки міжнародних партнерів працює над відбудовою Миколаєва. Так, наразі розробляється стратегічний документ – Майстер-план, який стане основою повоєнної реконструкції.

Олександр Сєнкевич подякував фінському народу за підтримку України та висловив упевненість, що партнерство між Миколаєвом та містом Котка буде плідним і принесе користь обом громадам.