Продавали зброю та наркотики по Україні: на Миколаївщині судитимуть шістьох “бізнесменів”

21:25

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

На Миколаївщині судитимуть шістьох чоловіків, яких підозрюють у збуті наркотиків, зброї та вибухівки територією України. Щомісяця прибутки від бізнесу становили понад пів мільйона гривень. Нині слідчі завершили розслідування та скерували обвинувальний акт до суду.

Про це третього липня розповіли у пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури.

За даними слідства, бізнес-схему організував 41-річний чоловік, долучивши ще трьох знайомих від 28 до 35 років.

Організатор отримував озброєння і партії наркотичних засобів і психотропних речовин, які фасував, та у подальшому передавав членам угруповання для збуту.

За даними відомства, двоє інших чоловіків діяли самостійно.

“Один з них постачав оптові партії наркотичних засобів організатору злочинної групи та ще одному фігуранту, якій самостійно їх збував наркозалежним особам”, — додали слідчі.

Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 4,2 кілограма готового до вживання канабісу, 50 грамів амфетаміну, 120 грамів “alfa-PVP”, колби та пластикові ємності з невідомими речовинами, гроші, сім-картки, банківські карти, пакувальний матеріал, вакууматор, накладні та чеки. А також зброю:

“44 гранати Ф-1 та одну гранату РДГ-5 із запалами, 48 запалів до ручних гранат (УЗРГМ), 265 набоїв різного калібру, ручні протитанкові гранатомети, рушниці, пістолети різних марок та штик-ножі”, — говорять слідчі.

Обвинувальний акт щодо шістьох підозрюваних скерували до суду. Їх судитимуть за сімома статтями.