У Вознесенську Миколаївської області ледь не спалахнула вся вулиця

20:19

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У Вознесенську, що на Миколаївщині, другого липня сталася масштабна пожежа сухостою, що ледь не призвела до займання житлових будинків на цій та сусідніх вулицях. Також за добу виникли загоряння ще у п’яти громадах області. До гасіння вогню залучили 165 надзвичайників.

Про це третього липня повідомляє Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.

Надвечір другого липня у Вознесенську через масштабне загоряння сухостою ледь не була знищена велика кількость житлових будинків.

“Вогонь швидко перекинувся на господарчу споруду, розташовану на сусідньому подвір’ї. Далі події розвивались із неймовірною швидкістю та полум’я просто перекидалось по деревах на території інших домоволодінь вздовж вулиці. Через поривчастий вітер та посушливу погоду вогонь в момент охоплював сухостій, “перестрибуючи” із двора у двір”, — йдеться у повідомленні.

У результаті пожежі вогонь вщент знищив одну господарчу споруду. Також пошкоджень зазнали житловий будинок, одна господарча споруда та літня кухня.

“Вогнеборцям, які понад п’ять годин намагались зупинити пожежу, вдалось врятувати п’ять житлових будинків та три господарчі споруди. Але наслідки могли бути ще більш масштабними, адже вогнем було охоплено одразу вісім приватних домоволодінь”, — повідомили у відомстві.

Над ліквідацією пожежі минулої доби працювали 22 вогнеборці, три спецавтомобілі та відділення місцевої пожежної охорони “Олександрівка”. А також техніка й особовий склад філії Вознесенське ДП “Ліси України”, комунального підприємства “Водопостачання” та приватної компанії по ремонту доріг. Були залучені аварійні бригади електриків й газовиків та бригада швидкої медичної допомоги.

Загалом протягом другого липня пожежі сталися у п’яти громадах Миколаївської області. Вигоріло 50 гектарів відкритих територій, серед них — 28 гектарів сільгоспугідь.

“Горіла стерня у Казанківській громаді Баштанського району та пожнивні залишки у Сухоєланецькій, Шевченківській громадах Миколаївського району й Горохівській громаді Баштанського району”, — йдеться у повідомленні відомства.

На території Куцурубської громади Миколаївського району надзвичайники врятували 25 гектарів збіжжя, що зайнялися внаслідок обстрілу армії РФ. Також вогнеборці загасили пожежу сухостою площею два гектари й вберегли 15 гектарів пшениці на корені.

Загалом на сільгоспугіддях знищено 18 гектарів пшениці, понад п’ять гектарів пожнивних залишків та 2,9 гектара стерні. Суха трава, чагарники, сміття горіли в усіх районах області, площа сягнула понад 30 гектарів.

Від ДСНС працювали 165 надзвичайників, 43 спецавтомобілі та відділення місцевих пожежних охорон “Коблеве”, “Поділля”, “Олександрівка”, “Гур’ївка”, “Синюхин Брід”, “Бузьке”, “Секретарка”, “Первомайське”, “Горохівське”, “Шевченкове”.

В окремих випадках, за допомогою квадрокоптера здійснювали моніторинг ситуації з метою недопущення нових осередків.