Миколаївська чемпіонка Ольга Харлан здобула «золото» Кубку світу з фехтування у Лімі (Перу)

18:25

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Lima 9-11 February 2024 World Cup - Women’s Saber In photo: KHARLAN Olga UKR vs BATTAI Sugar Katinka HUN Photo Luca Pagliaricci/Bizzi Team

Миколаївська чемпіонка Ольга Харлан здобула перемогу в індивідуальній першості на Кубку світу з фехтування на шаблях серед жінок у Лімі. Золото, яке виборола наша титулована шаблістка у столиці Перу, стало її 14-ю нагородою найвищого ґатунку і 31-ю – загалом на змаганнях такого рівня, повідомили в Національному олімпійському комітеті.

Шостий номер світового рейтингу дозволив нашій олімпійській чемпіонці стартувати одразу з основної сітки. Перемога у чвертьфіналі над чинною чемпіонкою світу у складі команди Угорщини Лізою Пустай (15:11) гарантувала Ользі нагороду, проте вона не зупинилася на досягнутому, і далі взяла гору над американкою Елізабет Тартаковскі (15:12).

Вирішальний бій, в якому Харлан протистояла Шугар Катінка Баттаі, став повторенням фіналу минулорічного Кубка світу в Афінах, але, на відміну від березня 2023-го, завершився він переконливою перемогою представниці України (15:6).

Вітаємо Ольгу, її тренерів та бажаємо подальших перемог!