У Європарламенті розповіли про основні принципи допомоги Україні для відновлення після війни з РФ

14:12

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

ЕС санкции, новости, война, ОРДЛО, РФ, Госдума, санкции, ЕС, конфликт, Европа, ЄС санкції, новини, війна, ОРДЛО, РФ, Держдума, санкції, ЄС, конфлікт, Європа,
Про це у повідомленні за підсумками візиту на власній сторінці написала депутат Європейського парламенту Віола фон Крамон (Німеччина).

«Жахливі фотографії та повідомлення не можуть дати уяву про шокуючу реальність, яка існує у дійсності. Масштаби руйнації є нестерпними. Розповіді людей на місцях жахають. Російські війська проводили стратегію повного знищення. Атаки та звірства були спрямовані проти всіх українців: жінок, чоловіків та дітей», – написала Віола фон Крамон.

Вона зауважила, що від колег в стінах Верховної Ради та людей у зруйнованих житлових масивах депутати Європарламенту чули лише про одне бажання та про одне прохання до ЄС – надати зброю.

«Українці захищають свою країну та всі наші демократії від російської агресивної війни. Європейський Союз має підтримати Україну у нарощуванні її спроможностей для оборони», – наголосила депутат Європарламенту.

Вона окреслила основні пріоритети з підтримки України, навколо яких об’єдналися члени парламентської делегації за підсумками візиту до України:

  • Доставка зброї та військова підтримка
  • Повоєнне відновлення та План Маршалла для України
  • Гуманітарна допомога
  • Санкції проти росії, міжнародний трибунал для військових злочинів та для злочину агресії
  • Інтеграція України в ЄС.

Як зазначається в повідомленні, під час візиту до Києва європейські політики мали змогу обговорити ситуацію з українськими парламентаріями та зустрілися з Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком.