В місті відкрито пункт обігріву нового типу

19:16

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Сьогодні у Миколаєві відкрито сучасний пункт обігріву, обладнаний мобільною пекарнею. Проект реалізовано благодійним фондом «Буджак Реліф» у партнерстві з турецькою неурядовою організацією «IBC».

Пункт обігріву знаходиться біля автовокзалу Миколаєва. Він працюватиме щодня з 8.00 до 20.00, але при необхідності його двері будуть відчинені цілодобово.

Як розповів Інтернет-газеті «Топор» засновник БФ «Буджак Реліф» Артем Булгару, аналогів такого пункту обігріву в Україні немає. Він розрахований на одночасне перебування у приміщенні на 200 кв. до 100 осіб, які зможуть не лише зігрітися, а й зарядити гаджети, випити гарячого чаю чи кави, а також з’їсти свіжоспеченого хліба.

У перспективі планують, що у пункт обігріву також можна бути з’їсти гарячий обід.

«Пункт обігріву обладнаний мобільною пекарнею, продуктивністю понад 2 тисячі буханців хліба, генератором на випадок відключення світла, а також автономними туалетами з ємностями з водою», – заявив Артем Булгару.

Від виникнення ідеї до реалізації унікального проекту пройшло лише два місяці, що стало можливим завдяки активному сприянню місцевої влади Миколаєва та керівництва Миколаївської області.

Віце-президент турецької організації International Blue Crescent Музафер Бака розповів, що це не єдиний проект, який IBC має намір реалізувати в Україні. Аналогічні пункти збудують у Херсоні та інших містах країни, мешканці яких потребують міжнародної допомоги. Крім того, IBC та благодійний фонд «Буджак Реліф» планують збудувати в Одеській та Миколаївській областях шість сучасних амбулаторій у сільській місцевості.

Лише за перший день роботи пункту його відвідали близько 200 осіб, серед яких переважно пенсіонери, сім’ї з дітьми та переселенці із сіл Миколаївської та Херсонської областей.