Вранці 17 жовтня Київ був атакований дронами-камікадзе

11:42

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Вранці 17 жовтня Київ був атакований дронами-камікадзе, в Шевченківському районі столиці стався вибух в житловому будинку

Станом на 10-у годину із нього було врятовано 18 людей. Також дістали тіло одного загиблого. Можливо, ще хтось залишаеться під завалами. Рятувальні роботи тривають. Триває гасіння зруйнованих будівельних конструкцій та розбір завалів.

Радник голови МВС Антон Геращенко також підтвердив, що удар у Києві нанесли в районі вокзалу. За його словами, метою безпілотників був один із об’єктів критичної інфраструктури неподалік вокзалу. Попадання було “поруч із цим об’єктом”, але при цьому він функціонує. Постраждала будівля, поряд з якою був приліт.

Патрульні поліцейські, боєць ТРО, оперативник погрозшуку та спецназовець збили “шахед” над Києвом на підльоті до цілі з автоматів та пістолетів. “Це був четвертий за рахунком дрон. Якби хлопці його не збили, то він міг потрапити до місця, де здійснювалися рятувальні роботи, і могли б  загинути рятувальники, лікарі, поліцейські”, – вважає Геращенко.

Всього з південного напрямку було випущено 5 дронів.

У зв’язку з з ситуацією “Укрзалізниця” зробила важливу заяву для пасажирів

У компанії повідомили, що всі пасажири, які чекають на відбій повітряної тривоги в укритті і не встигають на свій поїзд, можуть виїхати наступним рейсом того ж напрямку.

Пасажирів закликали зберегти проїзний документ та показати його провіднику для того, щоб він підшукав місце у вагоні. Поїзди вирушатимуть за встановленим графіком.