У Миколаївському національному академічному українському театрі драми та музичної комедії – прем’єра

21:24

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

5 квітня у Миколаївському національному академічному українському театрі драми та музичної комедії відбулася прем’єра – «Супниця» (за однойменним твором французького актора, режисера, сценариста, драматурга та навіть естрадного співака (!) Робера Ламуре).
П’єса написана наприкінці ХХ століття. Її можна віднести до розряду “розмовних комедій”, у яких не так багато зовнішньої дії, глядачі більше стежать за діалогами персонажів. Невипадково її автора, Робера Ламуре – вважають одним із родоначальників сучасного жанру «stand-up comedy».
Режисер, заслужений артист України Сергій Чверкалюк створив французьку «комедію положень», наповнену інтригою та іскрометним гумором. Сюжет п’єси розгортається серед благословенних виноградників Бордо. До заможної тітоньки Віолетт (акторка Феодора Полоз) несподівано приїжджає збанкрутілий племінник (заслужений артист України Максим Руденко) з дружиною та донькою – намагаючись переконати її продати землю. Крім родичів, спадщиною тітоньки зацікавилися і її служниця з вельми «темним» минулим. На глядачів чекають інтриги, змови та хитромудрі пастки. Кому ж дістануться виноградники? Але тітки, що знають життя, як правило, «не ликом шиті» – у них завжди знайдеться сюрприз для не в міру заповзятливих спадкоємців…
Зауважу, що п’єса відрізняється особливою витонченістю та шармом. Глядачі поринули у неповторну атмосферу французької культури. Якщо бажаєте, навіть відчули себе французами! Для художника – постановника Тетяни Шехтман було важливо зробити виставу цікавою не лише за змістом, а й за формою. Сподобалися інтер’єри старого замку, величезний хол з антикварними меблями, ажурні двері з видом на виноградники. Впевнений, глядач отримає естетичне задоволення від «Супниці».
Публіка дуже тепло ухвалила нову комедію. Адже театр – живе мистецтво, що має неймовірну силу, здатну зміцнювати і відроджувати до життя наші душі в найважчі моменти випробувань. А наша життєстверджуюча комедія заряджає позитивними емоціями, підвищує настрій, дарує заряд щастя та радості – це саме те, що зараз потрібно миколаївцям…
Текст та фото Ігоря Єрмолаєва