Королю танго, незрівнянному Ástor Piazzolla присвячується

22:03

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

16. 03.2024 р. о 14 годині Миколаївський обласний художній музей імені В.В. Верещагіна запрошує миколаївців та гостей міста до музично-художньої вітальні на концерт квартету «Magnifique» Миколаївської обласної філармонії, присвячений дню народження Астора П`яццолли (ісп. Ástor Piazzolla; 11 березня 1921 — 4 липня 1992) — аргентинського композитора, виконавеця на бандонеоні, відомого на батьківщині як «Великий Астор» («El Gran Ástor»).

Ось що повідомили на сторінці фб співробітники музею.
Новаторством Астора П’яццолли вважається винайдення «нового танго» (ісп. nuevo tango), що відрізняється від традиційного включенням елементів джазу, використанням багатшої гармонії, дисонансів та контрапункту, а також складніших музичних форм.
На думку психоаналітика Карлоса Кюрі, поєднання П’яццоллою танго з іншими впізнаваними елементами західних музичних культур було настільки успішним, що породило новий індивідуальний стиль, що вийшов за межі цих впливів. Чітко виділити стилістичні джерела при такій індивідуалізації стилю вже стає неможливим.
Гідно оцінити цей стиль вам допоможуть музиканти квартету у складі –
Солістка Ирина Демченко ( фортепіано)
Олена Підлубна-Губська ( скрипка)
Ольга Акопова ( скрипка)
Микола Морозинський ( баян)
Вадим Волощук ( контрабас)
Ведуча концерту – музикознавець Олена Кузьміна.
Приходьте на концерт, друзі, ви отримаєте незабутні емоції, які може вам подарувати лише танго, адже танго – це особливий настрій, це ціла гама почуттів, в якій зневажається тільки одна нота – байдужість.
Деякі знавці стверджують, що танго – це позитивний експапізм, рідкісний випадок залежності, який благотворно впливає на душевний і тілесний стан людини.
Ось і перевірте, наскільки це відповідає дійсності.
Миколаївський обласний художній музей імені В.В. Верещагіна – на хвилі мистецтва, яке благотворно впливає на людину і загострює її почуття.