В ОБСЄ ухвалили резолюцію із визнанням дій Росії геноцидом українського народу

10:25

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) ухвалила резолюцію із визнанням дій Російської Федерації геноцидом українського народу та необхідністю її деколонізації.

Про це у Telegram-каналі повідомив народний депутат Верховної ради, голова Спеціальної комісії з питань захисту ВПО, член парламентської делегації Павло Фролов.

Як зазначив, нардеп, у день відкриття літньої сесії у Бухаресті ОБСЄ ухвалила резолюцію із засудженням 10-річної збройної агресії РФ проти України, якою визнала дії військово-політичного керівництва РФ та її збройних сил у ході повномасштабного вторгнення геноцидом українського народу.

“Документ також визначає деколонізацію РФ необхідною передумовою для встановлення міцного миру”, — йдеться у повідомленні Фролова.

Раніше Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій визнала геноцидний намір у діях росіян проти України. Така резолюція закликає держави-члени ПАРЄ посилити санкції проти росіян і передбачити повне відшкодування на підставі міжнародного права.

Також члени ПАРЄ допомагатимуть Україні збирати докази воєнних злочинів Росії проти культурної спадщини та розробляти проекти для культурної спадщини.