Відновлювальні роботи тривають цілодобово, – гендиректор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв

17:18

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Після кожної атаки енергетики намагаються по максимуму повернути в систему пошкоджене обладнання. Відновлювальні роботи тривають цілодобово, – гендиректор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв

Росія атакувала ТЕС ДТЕК понад 180 разів. Втрачено 90% потужностей.

Та незважаючи на колосальні руйнування відновлювальні роботи тривають 24/7. Після кожної атаки енергетики намагаються по максимуму повернути в систему пошкоджене обладнання.

Про це повідомив генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

«Масштаб руйнувань такий, що на відновлювальні роботи потрібні не місяці, а роки. Це перш за все питання часу та наявності потрібного обладнання. Замовлення на виготовлення обладнання розміщенні на виробництвах усіх континентів.

Збитки за попередніми оцінками сягають $350 млн. Цього року на ремонти ТЕС піде 4 млрд грн власних коштів ДТЕК – це близько $100 млн. Це наш мінімальний план, що ми можемо встигнути зробити цього року. Наші спеціалісти по всьому світу шукають запасне обладнання, яке можна купити, привезти і встановити.

З міркувань безпеки ми не говоримо зараз детально про відновлювальні роботи. Я думаю це всі прекрасно розуміють.

Сьогодні ми навіть не розглядаємо категорію «відновленню не підлягає». Всі наші обʼєкти будуть відновленні рано чи пізно. Так само, як і здобута Перемога України у цій війні», – коментує Ільдар Салєєв.