У Миколаєві затвердили Програму розвитку електрозарядної інфраструктури на 2024-2028 роки

19:53

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Депутати Миколаївської міськради проголосували за затвердження Програми розвитку електрозарядної інфраструктури міста на 2024-2028 роки. Станом на червень 2024 року в приватній власності вже монтують станції, аби реалізувати їх на об’єктах муніципальної інфраструктури була необхідність у затвердженні програми.

Про це йшлось 27 червня на сесії міської ради.

Зі слів заступника начальника департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради Ігоря Набатова, це програма, що приймається на виконання Закону України “Про удосконалення електрозарядної інфраструктури в Україні“, що був прийнятий у 2023 році.

“Визначено, що органи місцевого самоврядування повинні ухвалити відповідні програми на місцевому рівні, що запровадять всю процедуру впровадження електрозарядної інфраструктури, аби покращити цей процес, можливість і доступність для людей в цьому напрямку роботи”, — говорить посадовець.

Станом на червень 2024 року вже підписаний Меморандум про співпрацю між Миколаївською міськрадою та ТОВ “Миколаївська електропостачальна компанія”, говорить Набатов.

“Відповідно до вимог документа міська влада бере на себе забезпечення юридичних і фактичних механізмів для того, щоб електрозарядна інфраструктура розвивалась у місті”, — розповідає Ігор Набатов.

“Незважаючи на те, що у програмі передбачено заходи, що потребують фінансування коштом місцевого бюджету, на нашу думку, поки немає необхідності у реалізації таких заходів”.

Рішення підтримали 28 депутатів, двоє утримались, проти — не було жодного. Усього на сесії зареєстровано 32 депутати.