На Миколаївщині чотирьох “лісорубів” підозрюють у незаконній вирубці дубів та акацій

19:34

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У Миколаївській області чотирьох жителів села Новоодеської територіальної громади підозрюють у незаконній вирубці дерев у захисних лісових смугах. Попередньо збитки довкіллю оцінюють у майже 130 тисяч гривень.

Про це 26 червня повідомили у Миколаївській окружній прокуратурі.

За даними слідства, підозрювані шукали на території Миколаївського району конкретний вид дерев: дуб, акацію. Після вирубки перевозили деревину до місця зберігання, де розпилювали її та збували.

“У ході санкціонованих обшуків вилучено знаряддя вчинення кримінального правопорушення, які підтверджують протиправну діяльність зазначених осіб. За попередніми даними, внаслідок неправомірних дій зазначених осіб завдано істотну шкоду довкіллю у розмірі майже 130 тисяч гривень”, — йдеться у повідомленні.

Одному з підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у розмірі 242 240 гривень, додали у прокуратурі. Станом на 26 червня суд обирає запобіжні заходи іншим жителям Новоодещини.

Санкція статті щодо незаконної порубки дерев, перевезення, що спричинило тяжкі наслідки, за попередньою змовою передбачає ув’язення від п’яти до семи років, повідомили у відомстві.