Путін знайшов виправдання застосуванню ядерної зброї – ISW

10:53

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Російський диктатор Володимир Путін продовжує використовувати ядерні погрози в межах своєї інформаційної кампанії, що нібито має “перешкодити” подальшій підтримці України з боку Заходу. Про це мовиться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Під час виступу перед російськими офіцерами 21 червня Путін заявив, що Росія планує й надалі розвивати свою ядерну тріаду як “гарантію стратегічного стримування” і підтримувати баланс сил у світі”, – зазначили аналітики.

Путін під час пресконференції у В’єтнамі 20 червня заявив, що Росія розглядає можливість “зниження порогу” застосування ядерної зброї в російській ядерній доктрині та що можлива майбутня стратегічна поразка російських військ на полі бою в Україні призведе до “кінця війни”.

“Путін, можливо, помилково прирівняв поразку Росії в Україні до екзистенціальної загрози російській державі, щоб послатися на “винятковий випадок”, у якому наявна російська ядерна доктрина допускає використання ядерної зброї”, – припускають в ISW.

Аналітики підкреслюють, що ядерні загрози є ключовим аспектом здатності Росії маніпулювати іноземними особами, які приймають рішення. Малоймовірно, що вона призведе до фактичної ядерної ескалації.