На Миколаївщину доставили близько 10 тонн медикаментів для лікарень

19:10

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Міжнародні партнери передали Миколаєву близько 10 тонн медикаментів для закладів охорони здоровʼя. Наступного тижня Миколаївська обласна рада розпочне процес передачі препаратів до лікарень регіону.

Про це 20 червня  Суспільному розповів виконувач обов’язків директора Агенції регіонального розвитку Миколаївської області Євген Бабков.

“Нам наші партнери надіслали, що є в наявності. Ми розповсюдили цю інформацію серед медзакладів, і вже вони визначили, чи потрібно це їм”, — розповів Євген Бабков.

За даними посадовця, передати медикаменти планують приблизно у 50 закладів охорони здоров’я.

Зараз формуємо потребу (фізично). З наступного тижня почнемо видачу. Моя особиста думка, що потреба є, адже якби її не було, то лікарні не робили ці запити.

На власній сторінці у Фейсбук голова Миколаївської обласної ради Антон Табунщик повідомив, що люди, які потрапляють до обласних закладів на лікування зможуть отримати препарати безкоштовно, за їхньої наявності.

“Дороговартісні препарати, антибіотики, препарати для гемодіалізу та ще сотні найменувань загальною вартістю близько 20 мільйонів гривень передали до Миколаївщини французькі партнери — Асоціація “Медична та благодійна допомога Франція-Україна — Aide Médicale & Caritative France-Ukrainе”, — написав Табунщик.