Миколаївців запрошують на чарівну виставку художниці Ольги Артим «Квіткове сяйво природи»

13:00

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Святом краси, тріумфом кольору і природи стала виставка відомої мисткині Ольги Артим в художній галереї Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Про презентацію виставки розповіла миколаївська журналістка Тетяна Даниленко. 
Сповнена одухотвореністю, яка струменіла буквально з кожного яскравого полотна, вона викликала піднесення настрою у шанувальників таланту Ольги у той надзвичайно спекотний і задушливий день.
Мене з родиною Артимів поєднує багаторічна вірна дружба. Завжди дивувалася енергії, творчому неспокою і відданості живопису цієї вродливої талановитої жінки. Вона пробує себе у різних техніках і жанрах.
Особливо їй вдаються портрети відомих і просто знайомих миколаївців, маленьких балерин і, звичайно, квіти… Розкішні букети, кошики з польовими квітами, натюрморти.
І все таке соковите, барвисте і яскраве, що мимоволі забуваєш про тривалу війну, поринаєш з головою у красу природи. У цьому вони з чоловіком схожі: обоє закохані в природу рідного краю, хоча техніка і теми їхніх картин зовсім різні, впізнаванні.
Тепло і ніжно розповідав Дмитро Артим, перш за все, як чоловік, а потім вже – як голова обласної Спілки художників, про свою колегу – Олю, та й про любиму доньку Юлю, яка також від батьків успадкувала пристрасть до живопису. І це – знову ж таки- зовсім інший, не схожий ні на кого зрілий митець.
Скільки добрих, хороших слів прозвучало на адресу Ольги Артим, скільком людям подаровано гарний настрій і свято душі під звуки задиристого і ліричного саксофона…
Слід щиро подякувати організаторам і керівництву інституту післядипломної педагогічної освіти. Ви додали нам оптимізму і позитиву, що в наш воєнний час цінується дуже високо.
Нехай же барвистою і мирною буде творча доля талановитої мисткині, нехай нові прекрасні полотна народжуються під її невтомним пензлем і улюбленим мастихіном.