Сутенерство та порнографія: у Миколаєві судитимуть підозрюваного у вербуванні жінок

21:43

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У Миколаєві судитимуть 30-річного чоловіка, якого підозрюють у вербуванні жінок для сексуальної експлуатації. Крім того, у чоловіка виявили дитячу порнографію. Станом на 19 червня щодо нього скерували обвинувальний акт до суду.

Про це 19 червня 2024 року повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Миколаївської області.

Під час розслідування правоохоронці встановили, що чоловік створив акаунт під вигаданим ім’ям у соцмережі та шукав жінок, які б надавали сексуальні послуги.

“Жінок для роботи обирав виключно зі скрутним матеріальним становищем та у подальшому забезпечував їх клієнтами і координував діяльність. Вартість послуг коливалася від 800 до 1500 гривень, 50 відсотків від яких зловмисник забирав собі”, — йдеться в повідомленні поліції.

Жителя обласного центру затримали та повідомили йому про підозру 17 квітня 2024 року. Під час обшуків за місцем проживання у підозрюваного вилучили комп’ютер, мобільні телефони, банківські карти, гроші тощо. Речі відправили на експертизу.

“Після отримання слідчими висновку експерта щодо виявленого відеоконтенту у гаджетах зловмисника, поліцейські повідомили йому про підозру ще за частиною 1 статті 301-1 Кримінального кодексу України”, — додали правоохоронці.

Станом на 19 червня 2024 року слідчі завершили розслідування та скерували справу до суду. Санкція статей передбачає від п’яти років позбавлення волі, говорять у поліції.