У Білому домі зробили нову заяву щодо дозволу на удари американською зброєю по території Росії

10:39

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Україна має дозвіл на удари американською зброєю по території Росії. Але це стосується лише російського прикордоння поблизу Харківської та Сумської областей.

Про це заявив директор із питань Європи Ради національної безпеки Білого дому Майкл Карпентер під час телефонного брифінгу. Його слова наводить “Укрінформ“.

Карпентер пояснив, що таким чином Росія буде позбавлена можливості прихистити свої війська на власному боці кордону, звідки Москва атакує територію України.

“Ми доволі чітко заявили, що цей дозвіл щодо застосування американської зброї дозволяє українцям вести вогонь у відповідь по російських позиціях прямо через кордон у Харківській області, а також Сумській області”, — зазначив американський посадовець.

Раніше президент Джо Байден після надання обмеженого дозволу Україні використовувати американську зброю для ударів по території Росії висловився проти потенційних ударів зброєю США вглибині російської території.

Водночас дозвіл не поширюється на далекобійні ракети ATACMS. При цьому Україна наполягає на розширенні сфери дії цього дозволу.