Інтуїтивний живопис: відображення внутрішнього стану

17:54

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Навчитися малювати так, як відчуваєш, обравши за основу свої емоції? Тоді ви просто повинні спробувати інтуїтивний живопис! 


12 червня у Центральній міській бібліотеці ім.М. Кропивницького для панянок простору “Вільна” відбувся справжній арт-релакс, а саме: майстер-клас з інтуїтивного живопису. Для такого емоційного заняття Культурно -мистецька асоціація “Арт-спокуса”  запросила відому художницю Любов Паранюк.


Інтуїтивний живопис іноді порівнюють з абстракцією, а ще його часто використовують для арт-терапії. Адже  для створення малюнку не потрібні навички художника. Головними у такій творчості є – емоції, інтуїція, внутрішня енергетика і бажання творити.


“Для робочого процесу учасницям знадобилися аркуші акварельного паперу, гуаш, пензлики, палички, коктейльні трубочки. Кожна з панянок обрала саме ті кольори, які б яскраво відобразили її внутрішній стан. За допомогою пензля фарби нанесли на папір у техніці градієнт. Наступним етапом стало зображення малюнку, який підказувала власна інтуїція”, – розповіла керівниця “Арт-спокуси” Валентина Кривцова.
На кольоровій поверхні панянки вимальовували пейзажі, квіти, метеликів, зорі та річки. Для цього використовували пензлі, продряпували малюнок паличками, наносили відбитки і навіть малювали пальцями. Інтуїтивні “шедеври” вдалися на славу!