Литва відновить школу на Миколаївщині та сприятиме реабілітації поранених бійців України

13:10

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Уряд Литви схвалив дві нові двосторонні ініціативи на підтримку України. Уряд виділив понад 2 мільйони євро на реконструкцію школи в селі Зелений Гай Миколаївської області. Також планують виділити 10 мільйонів євро на програму реабілітації та реінтеграції поранених і постраждалих в Україні.

Про це повідомляє уряд Литовської республіки.

“Орієнтовна вартість проєкту реконструкції школи в селі Зелений Гай — 2,7 мільйона євро, з яких 1,35 мільйона євро виділили з бюджетних асигнувань для Фонду сприяння розвитку та гуманітарної допомоги. Решта суми — з внеску цільового партнера”, — йдеться в повідомленні.

Під час реалізації проєкту буде відбудовано нову модульну школу та встановлено новий навіс.

Також планують виділити до 10 мільйонів євро на реалізацію трьох проєктів: реконструкція реабілітаційного центру після травм спинного мозку Дніпровської державної університетської лікарні, “Unbroken” для реконструкції підрозділу Львівського міського реабілітаційного центру в смт Брюховичі та для зміцнення установ та організацій, які здійснюють діяльність, пов’язану з послугами з реабілітації та реінтеграції та розвитку послуг.

Литовською установою, яка реалізує проєкти, є Центральне агентство управління проєктами.

У 2022 році населений пункт майже дев’ять місяців був прифронтовим. Внаслідок російських обстрілів пошкоджені та зруйновані будинки й інфраструктура. Від школи у Зеленому Гаї залишилось каміння та плити. Зруйнований заклад демонтували й планують відбудовувати “з нуля”