Журналісти на війні

11:10

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Цей матеріал був розміщений у номері газети “Вечірній Миколаїв” 5 червня 2024 року. Пропонуємо розповідь про героїв-медійників читачам нашого сайту.

Від початку повномасштабної війни Росія вбила понад 70 медійників, про це свідчать дані моніторингу Інституту масової інформації та НСЖУ. Щонайменше 10 з них загинули безпосередньо під час виконання професійних обов’язків, ще 15 – унаслідок військових дій РФ, нападів на цивільних та катувань, і 54 медійники загинули, захищаючи Україну в складі сил оборони.

Своє професійне свято деякі наші колеги, миколаївські журналісти зустрінуть не за святковим столом. Вони не будуть слухати привітань від чиновників всіх рангів, не зможуть поспілкуватися в дружній обстановці з колегами. Вони захищають країну, виконують сьогодні свою іншу – не журналістську, а громадянську місію. Хтось готує поповнення, хтось налагоджує зв’язок, є ті, хто займається комунікаціями. Хтось пройшов через ворожі знущання та тортури, пережив полон, був поранений. На жаль, серед наших колег є і загиблі на війні. Всім їм – живим і неживим – наш низький уклін. Всім нам – скорішої Перемоги!