Співпрацював з окупаційною владою на тимчасово окупованій території – миколаївські слідчі поліції заочно повідомили псевдопосадовцю про підозру у колабораціонізмі

11:08

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Зловмисник із початку окупації Херсонщини добровільно пішов на співпрацю із ворогом та став на посаду заступника міністра «Министерства молодежной политики, семьи и спорта военно-гражданской администрации Херсонской области», та згодом обійняв посаду виконувача обов’язків міністра зазначеного міністерства.

У ході досудового розслідування слідчі встановили, що псевдопосадовець на займаній посаді здійснював загальне керівництво діяльністю «Министерства» згідно з законодавством рф, представляв інтереси у федеральних органах виконавчої та державної влади Херсонської області, проводив конференції та наради щодо приведення документів установ фізичної культури та спорту у відповідність до законодавства країни агресора, організовував реалізацію державних програм в сфері молодіжної політики, розвитку культури і спорту, збільшував штат працівників спортивних установ, тощо.

Нині слідчі відділу розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту слідчого управління та фахівці відділу кримінального аналізу ГУНП в Миколаївській області зібрали відповідну доказову базу та за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури і оперативного супроводу УСБУ в Херсонській області заочно повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України «Колабораційна діяльність». Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Триває досудове розслідування, інформує Відділ комунікації поліції Миколаївської області.