Олександр Сирський та Рустем Умєров обговорили з американськими генералами ситуацію на фронт

11:27

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Олександр Сирський та Рустем Умєров обговорили з американськими генералами ситуацію на фронті, постачання техніки, зброї, боєприпасів, логістику та посилення протиповітряної оборони України.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та міністр оборони Рустем Умєров провели телефону розмову з командувачем Збройних сил США в Європі Крістофером Каволі та командувачем Групи сприяння безпеці України Антоніо Агуто. Сторони обговорили ситуацію на фронті, забезпечення технікою та озброєнням, а також посилення української ППО. Про це Сирський написав у своєму Telegram-каналі у суботу, передає УНН.

Як повідомив Сирський, він разом з міністром оборони Умєровим провели телефону розмову з верховним головнокомандувачем об’єднаних збройних сил НАТО в Європі, командувачем Збройних сил США в Європі генералом Крістофером Каволі та командувачем Групи сприяння безпеці України, генерал-лейтенантом США Антоніо Агуто.

Передусім йшлося про ситуацію на фронті, забезпечення технікою та озброєнням, боєприпасами, матеріально-технічними засобами відповідно до заявленого пакету допомоги. Окремо говорили про посилення протиповітряної оборони як на лінії зіткнення, так і в містах України, – зазначив Сирський.

Окремо Головком подякував США та країнам-членам НАТО за послідовну і непохитну підтримку України у протистоянні з окупантами.