Миколаївці відсвяткували День вишиванки (ФОТО)

1:13

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У Миколаєві пройшли культурні заходи до Всесвітнього дня вишиванки. На гуляння під квітучими каштанами у святковому українському вбранні містянам знадобилося три дні – 15-17 травня. Прогулянки Соборною цілими родинами – це задоволення багатьох поколінь миколаївців, яке ніщо не здатне зіпсувати, хоча цього року запам’яталися і дощова погода, і звуки повітряної тривоги, і щемливі моменти, коли від пісень, присвячених загиблим захисникам України, на очі навертаються сльози. 

Як повідомили в Управлінні з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради, 16-17 травня День вишиванки відсвяткували концертними програмами у Каштановому сквері. Святковий настрій для глядачів створювали колективи ММПК “Молодіжний” та Миколаївського фахового коледжу культури і мистецтв. Напередодні, 15 травня, у Центральній міській бібліотеці ім. М. Кропивницького був організований показ документального фільму “Спадок нації” режисера Олександра Ткачука.

Крім того, як повідомив Telegram-канал міської ради, 16 травня на імпровізовану сцену у Каштановому сквері вийшли гості з Житомира – оркестр 199-го навчального центру ДШВ ЗСУ. Концертна програма «Ми з України» відбулася у межах мистецької акції для військовослужбовців ЗСУ. «Сьогодні, у Всесвітній день вишиванки, ми раді підтримати моральний дух миколаївців, їхнє ментальне здоровʼя. І засоби мистецтва — найкращий для цього варіант», – зазначив начальник оркестру майор Руслан Біличенко.

Анна Рубанська

фото автора