Миколаївський драматичний театр завершив свій 101-й сезон

14:45

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

28 червня Миколаївський академічний художній драматичний театр завершив свій 101-й сезон показом вистави “Катерина” за мотивами українського поета Тараса Шевченка. Про це повідомило видання 0512.

Перед початком вистави бійцям 123 бригади урочисто на сцені передали дрон. Кошти на купівлю дрону збирали шляхом пожертв самих акторів. Колектив планує продовжити збір для аеророзвідки й надалі та закликає донатити і глядачів.

Вистава “Катерина” – це твір про кохання, відданість, віру та розчарування. Це історія про українку, яка віддавши своє серце москалю, зазнає трагічної долі.

Варто зазначити, що особливістю вистави, окрім неперевершеної гри акторів, світла, гарних декорацій та костюмів, є те, що традиційні мотиви поеми переплітаються з історією України. Зокрема, розкривається зневага росіян до українців, які грабували, нищили та вбивали наш народ протягом століть.

Як розповів директор та художній керівник драмтеатру Артем Свистун, у 101-му театральному сезоні миколаївці мали змогу побачити 14 прем’єр.

 – Сьогодні ми закрили сезон виставою, яку створили спільно з Херсонським обласним академічним музично-драматичним театром імені Миколи Куліша. Я хочу подякувати нашим ЗСУ, які дають нам можливість працювати. У цьому сезоні вперше з початку війни ми відкрили велику сцену для наших глядачів та відновили проведення заходів на літньому майданчику.

Також, за словами директора Миколаївського драмтеатру, особливістю цього сезону стало співпраця із різними донорами, завдяки яким вдалось втілити ряд проєктів: “Інтерактивний театр. Арттерапія для ВПО”, гастролі по деокупованим громадам “Театр-терапія для українців “Життя триває” та інші.

У минулому театральному сезоні миколаївські актори показали свої вистави й під час гастролей на Закарпатті та в Києві.

Артем Свистун додав, що у новому – 102-му театральному сезоні, який стартує у жовтні цього року, на миколаївців чекає мінімум три нових прем’єри.

– Миколаївці побачать знайому вже виставу “За двома зайцями”, яка буде зроблена на сучасний лад. Також ми презентуємо малодраматичну виставу нашого провідного майстра “Бенефіс” Євгена Сокольченка. Крім того, наші глядачі зможуть оцінити роботи народного артиста Лева Сомова – зокрема це буде вистава-комедія нашого головного режисера Євгена Курмана, акторки та режисерки Катерини Богданової, яка буде ставити “Комедію положень”, – розповів директор театру.