Краудфандинг – це популярне джерело фінансування нових проєктів малого бізнесу та громадських ініціатив

13:28

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Навіть в такі непрості для нашої країни часи, українці мають амбітні плани з розвитку власної справи. Вагомим інструментом підтримки у цьому стане краудфандинг.
Краудфандинг – це популярне джерело фінансування нових проєктів малого бізнесу та громадських ініціатив у вигляді збору коштів від великої кількості осіб, організованого на спеціальних онлайн-платформах.
Саме про використання такого джерела йшла мова на організованій у Миколаєві профільній майстерні «Спільно до мети». Захід об’єднав сотні миколаївців, серед яких були громадські діячі, підприємці, молодь. Учасники отримали доступ до актуальної інформації, дізналися про успішні кейси з використання краудфандингових платформ, а також взяли участь у майстер-класах та воркшопах, спрямованих на розробку ефективних стратегій залучення коштів.
“Зараз офлайн події відбуваються не так часто, як би нам з вами хотілось, але дуже приємно, що містянам цікаві такі події. Насправді Миколаїв — це місто з дуже потужним громадянським суспільством, активним громадським життям. Впевнений, що опанувавши нові навички з краудфандингу ми побачимо реалізацію нових цікавих та яскравих проєктів”, – відзначив, розповідаючи про подію, Артем Ващиленко, председатель в Експертно-громадській раді виконкому Миколаївської міської ради. – Нагадаю, що подія відбулася в рамках проєкту «Портфоліо міста Миколаєва: шлях до е-демократії та зеленої економіки».