Міф Сальвадора Далі

18:49

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

14 травня о 14.00 відділ документів з питань культури і мистецтв запрошує на зустріч-дискусію «Міф Сальвадора Далі в контексті сучасності» (до 120-річчя від дня народження), що відбудеться у рамках діяльності художньої вітальні «В гостях у 9 муз».


Твори відомого іспанського художника, одного з засновників сюрреалізму, експонуються у провідних музеях світу. Величезна кількість шанувальників його творчості вважають митця геніальним художником.
Сальвадор Далі був дуже неординарною та екстравагантною особистістю. Він обожнював шокувати публіку, чим успішно і займався протягом більшої частини життя.Власними руками Сальвадор Далі створив міф про себе. А, як відомо, легенди – лише легенди, в яких істина розчинена у вигадці.
Яке ж було його життя насправді? Чи витримала творча спадщина художника випробування часом? Який вплив на сучасне художнє мислення справила багатогранна творчість Далі і яке значення має його спадщина у контексті життя сучасного суспільства?
Запрошуємо до обговорення цих та інших цікавих тем, що стосуються творчості цієї незвичайної особистості. Підґрунтям для обговорення стануть щоденники самого Сальвадора Далі, численні книги, альбоми та наукові публікації у пресі, присвячені творчості художника, що зберігаються у фонді обласної наукової бібліотеки.