COVID-19, ймовірно, виник через витік із лабораторії в Китаї – Міненерго США

23:24

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Міністерство енергетики США вважає, що причиною початку пандемії COVID-19 став випадковий витік вірусу з однієї з біолабораторій Китаю. При цьому доказів, що його штучно вирощували з метою виробництва біологічної зброї, немає.

Тепер ця версія початку пандемії від Міненерго США міститься в засекреченій розвідувальній доповіді, яку було надано Білому дому та ключовим членам Конгресу. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

“Позиція відомства змінилася, оскільки раніше воно не могло визначитися щодо того, як саме виник вірус. Тепер Міненерго приєдналося до Федерального бюро розслідувань, яке має таку саму позицію щодо появи коронавірусу”, – зазначено в повідомленні.

За даними журналу, офіційні особи поки що відмовляються розкривати інформацію про те, які саме розвіддані допомогли Міненерго винести таке рішення щодо появи пандемії. При цьому, як підкреслив помічник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван, коментуючи дані статті, результати не є остаточними, співробітники розвідки все ще збирають інформацію про те, як саме виник COVID-19.