Український народ не перемогти: що б не сталося, на новорічні свята українці активно діляться улюбленими рецептами та кулінарними секретами. Святковий стіл без доброї порції запеченого м’яса – такої “перемоги” окупанти не дочекаються! Кожна родина та кожний регіон готує страву можна по-різному: з овочами, спеціями, травами та соусами. Пропонуємо спробувати новий рецепт маринаду, який робить м’ясо ніжним та добре пропеченим.
Кулінарка Марія з Закарпаття поділилася в Instagram власним рецептом соковитого запеченого м’яса в глазурі, яке вийде дуже м’яким та ароматним. Блогерка також розповідає, чому вона не називає запечене з часником м’ясо “бужениною”.
Інгредієнти:
- М’ясо (можна свинячий ошийок, краще брати його щоб м’ясо не було сухе) – 2 кг
Маринад:
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний – на смак
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Паприка копчена – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Часник – 5-8 зуб.
- Вода – 200 мл
Глазур:
- Кетчуп – 1 ст. л.
- Мед – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
1. У мисці змішайте гірчицю, паприку, соєвий соус, сіль та перець.
2. М’ясо очистіть від усього зайвого, зробіть у ньому проколи ножем. Часник поріжте половинками і начиніть м’ясо, потім натріть маринадом, загорніть плівку і залиште на 3-4 години маринуватися.
3. М’ясо перекладіть на деко, налийте туди воду і накрийте фольгою.
4. Запікайте при температурі 200 С 3 години.
5. Глазур: до кетчупу додайте мед і соєвий соус, перемішайте. М’ясо дістаньте з духовки, змастіть глазур’ю та запікайте ще 30 хвилин.
Готове м’ясо найкраще подавати гарячим, зі свіжими овочами!