“Щедре Різдво”: дізнайтеся про оригінальний спосіб маринувати та запікати м’ясо

16:46

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

мясо, стол, кулинария, рецепт

Український народ не перемогти: що б не сталося, на новорічні свята українці активно діляться улюбленими рецептами та кулінарними секретами. Святковий стіл без доброї порції запеченого м’яса – такої “перемоги” окупанти не дочекаються! Кожна родина та кожний регіон готує страву можна по-різному: з овочами, спеціями, травами та соусами. Пропонуємо спробувати новий рецепт маринаду, який робить м’ясо ніжним та добре пропеченим.

Кулінарка Марія з Закарпаття поділилася в Instagram власним рецептом соковитого запеченого м’яса в глазурі, яке вийде дуже м’яким та ароматним. Блогерка також розповідає, чому вона не називає запечене з часником м’ясо “бужениною”.

Рецепт м'яса у духовці

Інгредієнти:

  • М’ясо (можна свинячий ошийок, краще брати його щоб м’ясо не було сухе) – 2 кг

Маринад:

  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний – на смак
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Паприка копчена – 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Часник – 5-8 зуб.
  • Вода – 200 мл

Глазур:

  • Кетчуп – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. У мисці змішайте гірчицю, паприку, соєвий соус, сіль та перець.

Спеції і трави до м'яса

2. М’ясо очистіть від усього зайвого, зробіть у ньому проколи ножем. Часник поріжте половинками і начиніть м’ясо, потім натріть маринадом, загорніть плівку і залиште на 3-4 години маринуватися.

Сире м'ясо

3. М’ясо перекладіть на деко, налийте туди воду і накрийте фольгою.

З якими спеціями виходить смачне м'ясо

4. Запікайте при температурі 200 С 3 години.

Як приготувати смачне та соковите м'ясо

5. Глазур: до кетчупу додайте мед і соєвий соус, перемішайте. М’ясо дістаньте з духовки, змастіть глазур’ю та запікайте ще 30 хвилин.

У яких спеціях замаринувати м'ясо

Готове м’ясо найкраще подавати гарячим, зі свіжими овочами!

Смачне запечене м'ясо