Миколаївський зоопарк: «Казковий світ Дідової хати»

18:51

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

До Дня Незалежності України у Миколаївському зоопарку співробітники відділу еколого-просвітньої роботи разом з юннатами провели тематичну екскурсію «Казковий світ Дідової хати». Всіх відвідувачів, які були присутні на екскурсії, ми привітали хлібом-сіллю. Прийняти рушник, поцілувати хліб та з’їсти шматок із сіллю — все це символізувало духовну єдність, злагоду, глибоку пошану до гостей.
Під час екскурсії всі бажаючі змогли ознайомитись з цікавими експонатами нашого невеличкого музею – етнографічного подвір’я «Дідова хата». Діти і дорослі змогли дізнатись, як жили люди в селі на Півдні України десятки років тому, для чого використовують рубель, жорна, молотильний коток, що таке хомут, голобля, коцюба.
«Дідова хата» – це ще й територія контактного зоопарку, де можна погодувати, погладити тварин. Всі гуртом погодували милих мешканців, подвір’я: кіз, овечок, індиків. Також відвідувачі познайомились з особливостями таврійського розпису, яким зараз прикрашена хатина.
Колектив Миколаївського зоопарку вітає з Днем Незалежності України та бажає всім невичерпної енергії та безмежного оптимізму у здійсненні великих справ для нашої Батьківщини. Нехай вогонь патріотизму завжди горить у наших серцях, а віра у себе та в нашу Україну буде незламною опорою на шляху до ПЕРЕМОГИ!
Пропонуємо переглянути світлини з заходу, зроблені нашими юними фотографами.