За відмову у спілкуванні погрожував передати координати дівчини спецслужбам РФ: у Миколаєві судять працівника пошти

20:02

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У Миколаєві 46-річний працівник поштового відділення залицявся до клієнтки, а за відмову у спілкуванні погрожував, що передасть координати її будинку спецслужбам РФ — для завдання ракетного удару. За даними слідства, чоловік також передавав координати про можливі місця дислокації ЗСУ.

Про це 4 липня повідомляє пресслужба Центрального районного суду Миколаєва.

У Центральному районному суді Миколаєва триває розгляд справи за обвинуваченням 46-річного чоловіка за п’ятьма статтями. Зокрема “Держзрада”, “Співучасть, замах та вчинення кримінального правопорушення”, та “Порушення законів та звичаїв війни”.

Одна зі свідків — дівчина, до якої обвинувачений залицявся. Вона повідомила, що чоловік отримав її номер телефону та інші дані, скориставшись своїм службовим становищем, як працівник одного з поштових відділень, коли вона отримувала відправлення.

Після чого почав надсилати їй повідомлення. Через відмову у спілкуванні обвинувачений повідомив їй, що співпрацює зі спецслужбами РФ та надасть їм координати її будинку для нанесення ракетного удару.

Ці погрози жінка всерйоз не сприймала. У судовому засіданні упізнала обвинуваченого.

За даними слідства, обвинувачений погодився за грошову винагороду надавати особам, які позиціонували себе, як представники РФ, інформацію про дислокацію підрозділів ЗС України та об’єктів критичної інфраструктури у Миколаєві.

Надалі, він надсилав інформацію із зазначенням географічних координат місць, де, на його думку, розміщуються підрозділи ЗСУ.

Одне з повідомлень містило координати житлової багатоповерхівки, яка жодним чином не використовується для військових цілей.

Суд продовжив йому строки тримання під вартою.