Лікарі перерахували п’ять продуктів, які рекомендується використовувати у стравах щодня для підтримки здоров’я. Серед них – найкорисніші спеції, повідомляє “Сторінка”.
Не оминули фахівці часник, в якому міститься речовина-попередник аліцину, здатна працювати навіть проти стійких до багатьох ліків патогенів. Важливо мати на увазі, що часник протипоказаний при хворобах ШКТ, особливо у період загострення.
Якщо немає протипоказань, фахівці рекомендують додавати до страв перець чилі (капсаїцин, що міститься в приправі, покращує метаболізм, сприяє зниженню холестерину, впливає на запальні процеси), куркуму, що підтвердила свої протиракові властивості, а також імбир.
“Дослідження доводять, що імбир допомагає при здутті та нудоті і загалом покращує травлення”, – передає портал, зазначаючи, що за підвищеної температури продукт може посилити жар – це треба враховувати.
Також рекомендується включити до щоденного раціону корицю. Вчені довели, що спеція допомагає мінімізувати шкоду від їжі з високим вмістом жиру, зменшує кількість “поганого” холестерину. Оптимально використовувати прянощі замість цукру для кави.
“Кориця достовірно нормалізує вуглеводний обмін. Зокрема, знижує толерантність інсуліну до клітин-рецепторів”, – зазначив доктор медичних наук, професор, дієтолог Олексій Ковальков.