Як продовжити життя? Лікарі закликали щодня їсти п’ять продуктів

9:08

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

как не заразиться коронавирусом, коронавирус, вирус, здоровье, продукты, карантин, новости, коронавирус

Лікарі перерахували п’ять продуктів, які рекомендується використовувати у стравах щодня для підтримки здоров’я. Серед них – найкорисніші спеції, повідомляє “Сторінка”.

Не оминули фахівці часник, в якому міститься речовина-попередник аліцину, здатна працювати навіть проти стійких до багатьох ліків патогенів. Важливо мати на увазі, що часник протипоказаний при хворобах ШКТ, особливо у період загострення.

Якщо немає протипоказань, фахівці рекомендують додавати до страв перець чилі (капсаїцин, що міститься в приправі, покращує метаболізм, сприяє зниженню холестерину, впливає на запальні процеси), куркуму, що підтвердила свої протиракові властивості, а також імбир.

“Дослідження доводять, що імбир допомагає при здутті та нудоті і загалом покращує травлення”, – передає портал, зазначаючи, що за підвищеної температури продукт може посилити жар – це треба враховувати.

Також рекомендується включити до щоденного раціону корицю. Вчені довели, що спеція допомагає мінімізувати шкоду від їжі з високим вмістом жиру, зменшує кількість “поганого” холестерину. Оптимально використовувати прянощі замість цукру для кави.

“Кориця достовірно нормалізує вуглеводний обмін. Зокрема, знижує толерантність інсуліну до клітин-рецепторів”, – зазначив доктор медичних наук, професор, дієтолог Олексій Ковальков.