Вчені з Китаю назвали алкоголь, що захищає від COVID-19

10:04

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Шампанское, игристое вино, закон, Россия, санкции, ВТО
Китайські вчені з’ясували, що вживання шампанського, червоного та білого вина може знизити ризик зараження коронавірусом. Про це йдеться у дослідженні, результати якого були опубліковані у журналі Frontiers in Nutrition, повідомляє FOOD navigator-asia.com.
Зазначається, що фахівці вивчили дані 473957 осіб, з яких 16559 склали позитивний тест на COVID-19. Учасників розподілили на три групи: непитущі, які вживали алкоголь у минулому та випивають досі.
Дослідники виявили, що найбільший захист від SARS-CoV-2 мали люди, які віддають перевагу червоному вину. При вживанні від одного до п’яти та більше келихів напою на тиждень ризик зараження знижувався на 17%.
Любителі білого вина та шампанського, які вживали від одного до чотирьох келихів на тиждень, хворіли на 8% відсотків рідше, проте при надмірному вживанні (понад п’ять келихів на тиждень) “захисний ефект” виявився майже непомітним.
У тих, хто пив пиво та сидр, а також міцні спиртні напої, ризик зараження коронавірусом виявився на 28% вищим, незалежно від обсягу.