Кухарі одного з навчальних закладів Миколаєва станом на 25 січня випікають хлібобулочні вироби для військовослужбовців. Пиріжки з м’ясом, сиром та солодкі булочки — щодня роблять від 200 до 500 виробів.
Про це Суспільному розповіла кухарка Оксана Кошеварова.
Оксана Кошеварова говорить, готову випічку фахівчині складають у коробку, щоб вона не обвітрювалась та довше залишалася теплою.
“Дуже подобаються їм. В основному з м’ясом подобаються, але є і ласуни, які люблять і солодке — з варенням, є деякі й вегетаріанці, які не їдять м’ясне. Це трохи домашньої кухні. Тому що вони хочуть поїсти домашнього“, — каже Оксана Кошеварова.
Продукти привозять волонтери. За словами кухарки, єдина проблема — відсутність світла в місті.
Як тільки виникає потреба, волонтери звертаються до кухарів навчального закладу, говорить директорка Галина Макарова.
“Це отака невеличка радість, яка може надати сили, енергії й дати їм зрозуміти, що про них дбають, що за них пам’ятають”, — розповідає Галина Макарова.
Далі випічку везуть військовим на позиції. Для них — це нагадування про домашній затишок і мирне життя, каже військовослужбовець Олександр.
“Вони стараються для нас і ми це дуже цінуємо. Кожен робить свою справу – одні воюють, інші працюють на благо армії, й ми це дуже цінуємо. У мене дружина любить солодке і дитина, а я краще солоненьке, так по-чоловічому”, — говорить Олександр.
Доправляє їжу Валентин. Чоловік від початку повномасштабного вторгнення займається волонтерством. Спочатку допомагав цивільним, станом на 25 січня — військовослужбовцям.