Такий вінегрет ви ще не куштували! Швидкий рецепт з овочами, тушкованими в сковорідці

18:07

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Борщевой набор, овощи, цены, подорожание

Салат вінегрет дуже корисний і неймовірно смачний, але непростий у приготуванні. Для салату потрібно відварити окремо і нарізати всі овочі, що вимагає багато часу і зусиль. Якщо ви любите цей салат, але хочете спростити його приготування – пропонуємо спрощений рецепт, в якому всі овочі готуються разом в сковороді.

За цим оригінальним і простим рецептом на приготування овочів, які зазвичай потребують варіння, знадобиться лише 15 хвилин, повідомляє “УНІАН”. Далі до салату додаються будь-які свіжі та консервовані інгредієнти, які до вподоби кулінару. Як відомо, в цей демократичний салат можна додавати гірчицю, свіжу зелень, горошок, мариновані огірки, зелену або ріпчасту цибулю, консервовану квасолю або квашену капусту.

Інгредієнти:

  • буряк – 200 г;
  • морква – 100 г;
  • картопля – 200 г;
  • лук – 100 г;
  • солоні огірки – 150 г;
  • зелений консервований горошок – 1 банка;
  • зелена цибуля – 4 пера;
  • вода – 50 мл;
  • соняшникова олія – 5 ст. л.;
  • гірчиця м’яка – 2 ст. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Картоплю, буряк і моркву почистити і помити, нарізати однаковими кубиками. У глибокій сковороді розігріти 3 столові ложки олії і викласти буряк. Перемішати, щоб кожен шматочок овоча покрився олією. Потім викласти в сковороду картоплю і моркву, перемішати до однорідності.

Налити в сковороду 50 мл води і включити сильний вогонь на конфорці. Сковороду накрити кришкою. Довести воду до кипіння і після цього засікти 5 хвилин. Через 5 хвилин вимкнути вогонь і залишити овочі в сковороді під кришкою до повного охолодження. Так вони повністю приготуються і збережуть більшу частину вітамінів.

Поки овочі остигають, дрібно нарізати ріпчасту і зелену цибулю, а огірок нарізати кубиками. З горошку злити маринад. Перемішати в глибокій мисці всі овочі. Для заправки можна змішати пару ложок гірчиці з соняшниковою олією. Заправити вінегрет, посолити і поперчити за смаком.