
Карамельні крильця для любителів курочки
Є багато рецептів приготування курячих крилець, але мій улюблений – це запечені курячі крила в медово-соєвому соусі. Рецепт нескладний – лише знадобиться час на маринування курятини, а в іншому приготування не займе багато часу. Порадуйте і ви своїх близьких соковитими й апетитними крильцями з карамельною скоринкою!
Такі пікантні крильця можна їсти гарячими або холодними – завжди дуже смачно.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Курячі крила без кінчиків – 1 кг;
Мед – 3 ст. л.;
Соєвий соус – 4-5 ст. л.;
Гірчиця – 2-3 ч. л.;
Рослинна олія без запаху – 4 ст. л.;
Часник – 4 зубчики свіжого або 1-2 ч. л. сушеного;
Сіль – 1 неповна ст. л.;
Спеції (сухий мелений імбир, чорний мелений перець, пластівці чилі) – за смаком.
Для посипання: білий кунжут.
ПРИГОТУВАННЯ:
- Крильця помийте, промокніть паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу, розріжте по суглобу на дві частини і складіть у зручний для маринування посуд.
- Приготуйте маринад: з’єднайте мед, олію, соєвий соус, гірчицю, подрібнений за допомогою преса свіжий часник, сіль, спеції, прянощі та ретельно перемішайте до однорідності.
Порада: якщо мед густий, то краще його розтопити в мікрохвильовці або на паровій бані до рідкого стану.
- Залийте крильця маринадом, добре перемішайте, щоб суміш розподілилася по всіх шматочках, і залиште для маринування щонайменше на півгодини, а краще, якщо дозволяє час, на 2-3 години.
- Перекладіть крила в жароміцну форму або деко з пергаментом, залийте маринадом, що залишився в мисці (при запіканні він надасть крильцям красиву карамельну скоринку) і запечіть у розігрітій до 180°С духовці приблизно 40 хвилин – до золотавого кольору, перевернувши в середині запікання.
Порада: для отримання хрусткої скоринки за 10 хвилин до кінця приготування перемкніть режим запікання на Гриль.
- Готові крильця перекладіть на тарілку, полийте соусом із форми та посипте попередньо підсушеним на сухій пательні кунжутом.
Олена Філінюк.