Статті з паперової “Вечорки”. Смачні посиденьки з Оленою Філінюк

18:47

Відкрийте “Вечірній Миколаїв” у Google News та  Телеграм-каналі

Карамельні крильця для любителів курочки

Є багато рецептів приготування курячих крилець, але мій улюблений – це запечені курячі крила в медово-соєвому соусі. Рецепт нескладний – лише знадобиться час на маринування курятини, а в іншому приготування не займе багато часу. Порадуйте і ви своїх близьких соковитими й апетитними крильцями з карамельною скоринкою!

Такі пікантні крильця можна їсти гарячими або холодними – завжди дуже смачно.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Курячі крила без кінчиків – 1 кг;

Мед – 3 ст. л.;

Соєвий соус – 4-5 ст. л.;

Гірчиця – 2-3 ч. л.;

Рослинна олія без запаху – 4 ст. л.;

Часник – 4 зубчики свіжого або 1-2 ч. л. сушеного;

Сіль – 1 неповна ст. л.;

Спеції (сухий мелений імбир, чорний мелений перець, пластівці чилі) – за смаком.

Для посипання: білий кунжут.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Крильця помийте, промокніть паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу, розріжте по суглобу на дві частини і складіть у зручний для маринування посуд.
  2. Приготуйте маринад: з’єднайте мед, олію, соєвий соус, гірчицю, подрібнений за допомогою преса свіжий часник, сіль, спеції, прянощі та ретельно перемішайте до однорідності.

Порада: якщо мед густий, то краще його розтопити в мікрохвильовці або на паровій бані до рідкого стану.

  1. Залийте крильця маринадом, добре перемішайте, щоб суміш розподілилася по всіх шматочках, і залиште для маринування щонайменше на півгодини, а краще, якщо дозволяє час, на 2-3 години.
  2. Перекладіть крила в жароміцну форму або деко з пергаментом, залийте маринадом, що залишився в мисці (при запіканні він надасть крильцям красиву карамельну скоринку) і запечіть у розігрітій до 180°С духовці приблизно 40 хвилин – до золотавого кольору, перевернувши в середині запікання.

Порада: для отримання хрусткої скоринки за 10 хвилин до кінця приготування перемкніть режим запікання на Гриль.

  1. Готові крильця перекладіть на тарілку, полийте соусом із форми та посипте попередньо підсушеним на сухій пательні кунжутом.

                                                                                        Олена Філінюк.