
Смачні посиденьки
Мариновані кабачки по-корейськи – доступна в приготуванні літня закуска. Любителі хрусткого, злегка гостренького і пікантного напевно оцінять. Кабачки в цей ароматний салат ідуть сирі, їх не потрібно попередньо відварювати. Тож мінімум клопоту і максимум насолоди!
Кабачки по-корейськи за цим рецептом виходять із насиченим часниково-коріандровим смаком і готуються швидко – після того, як закуска настоїться, її можна подавати.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Молоді кабачки – 2-3 шт.
Морква велика – 1 шт.
Болгарський перець – 2 шт. (за можливістю та бажанням)
Цибуля червона – 1-2 шт.
Часник – 1 невелика головка
Сіль – 2 ч. л.
Цукор – 3-4 ч. л.
Коріандр мелений – 1 ч. л.
Чорний перець мелений – 1 ч. л.
Солодка паприка мелена – 1 ч. л.
Гострий червоний перець мелений – 0,5 ч. л.
Оцет 9% – 3 ст. л.
Рослинна олія – 100 мл
Петрушка/кроп/кінза свіжі – за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ:
1. У молоденьких кабачків відрізаємо плодоніжку (шкірку можна не зчищати). Моркву очищаємо.
2. Кабачки та моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи.
3. Цибулю шаткуємо тонкими півкільцями, солодкий перець – тонкою довгою соломкою, часник пропускаємо через прес.
4. Дрібно ріжемо свіжу зелень.
5. Усі овочі складаємо в миску, додаємо сіль, цукор, спеції, оцет (столовий можна замінити яблучним або виноградним), олію та добре перемішуємо.
6. Відправляємо салат у холодильник промаринуватися на 40-60 хвилин і подаємо до столу.
Раджу готувати цю закуску на один-два прийоми їжі, оскільки якщо вона постоїть у холодильнику, то овочі пустять багато соку, що вплине на зовнішній вигляд, а кабачки втратять свою хрусткість. Зберігається салат у холоді не більше двох днів.
Олена Філінюк.