Смачні посиденьки: баклажани, як гриби – пікантна закуска для любителів «синеньких»

13:37

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Шановні читачі, 11 вересня вийшов у світ новий номер нашої газети “Вечірній Миколаїв”. І ми вже традиційно пропонуємо деякі матеріали з цього номеру тим, хто читає наш сайт. Можливо, вам сподобаються статті з паперової газети і ви підпишетесь на “Вечорку”, щоби отримувати її та читати в своїй оселі.  Схоже, рубрика “Смачні посиденьки” стає улюбленою в місті. Тут на вас черкають дуже гарні і прості рецепти, перевірені та відпрацьоваі Оленю Філінюк на практиці.

***

Сьогодні зіркою вже уподобаної багатьом читачам «Вечірнього Миколаєва» рубрики «Смачні посиденьки» стане баклажан, а саме – легка і швидка в приготуванні закуска з «синеньких», які в процесі маринування стають схожими на гриби.

У цьому рецепті ми не очищатимемо баклажани від шкірки, тому овочі потрібно вибрати невеликого розміру, з гладкою непошкодженою шкіркою і не перестиглі. Мені дуже подобаються круглі «синенькі» – це ж суцільне «м’ясо» і насіння в них практично немає.

Нам знадобляться: Баклажани – 1 кг

Цукор – 2 ст. л.

Сіль – 2 ст. л.

Оцет столовий 9% – 100 мл

Вода – 2 літри

Запашний перець горошком – 3-4 шт.

Лавровий лист – 2 шт.

Часник – 3-4 зубчики

Кріп свіжий – кілька гілочок

Рослинна олія – 4-5 ст. л.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Баклажани ріжемо кубиками середнього розміру, часник пропускаємо через прес, кріп подрібнюємо ножем.
  2. У каструлі з’єднуємо воду, цукор, сіль, оцет, запашний перець, лавровий лист, доводимо маринад до кипіння і відправляємо в нього «синенькі».
  3. Варимо баклажани на маленькому вогні 7-8 хвилин після закипання – вони повинні залишитися пружними та злегка хрусткими.
  4. Відкидаємо «синенькі» на друшляк – нехай стікають і остигають.
  5. Охолоджені баклажани перекладаємо в миску, туди ж відправляємо часник, кріп, олію і акуратно перемішуємо.
  6. Даємо закусці настоятися 2-3 години – і вона готова до вживання.
  7. Якщо ви не плануєте відразу з’їсти цю смакоту, то перекладіть її в банку або скляний контейнер, закрийте щільною кришкою і відправте в холодильник, де вона може зберігатися 2-3 місяці. Перед подачею в салат можна додати кільця цибулі, м’який сир, волоські горіхи, – й ароматне, неймовірно смачне доповнення до будь-якого гарніру готове!

Олена Філінюк.