
Мандаринова «Мімоза»
Зараз навряд чи здивуєш когось мандаринами, але такий їхній варіант, напевно, справить враження на ваших домочадців або гостей. Тому що це зовсім не мандарини, хоча виглядають вони дуже реалістично, а звичайнісінький салат «Мімоза» в такому нестандартному форматі. Зацікавилися? Тоді за рецепт!
Ця ефектна закуска не займе у вас багато часу, та й продукти для неї потрібні найпростіші.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Картопля – 500 гр;
Яйця – 4 шт.
Сир твердий – 100-150 гр;
Рибні консерви – 2 банки;
Морква – 700-800 гр;
Ріпчаста цибуля – половина невеликої головки (за бажанням);
Майонез або сметана – кілька столових ложок;
Сіль, спеції – за смаком.
Для прикрашання: листочки свіжої зелені та горошини чорного перцю або бутони пряної гвоздики.
ПРИГОТУВАННЯ:
1 Відваріть картоплю в мундирі, моркву, яйця. Остудіть, очистіть і натріть на дрібній тертці.
- Замаринуйте цибулю, порізану кубиками, у суміші цукру, солі, оцту й окропу. Відкиньте її на сито, щоб стік маринад.
- Натріть сир.
- Консервовану рибу помніть виделкою, попередньо зливши з консерви юшку.
- З’єднайте в мисці картоплю, яйця, цибулю, сир, рибу, майонез, сіль, улюблені спеції та добре перемішайте.
- Викладіть дві-три столових ложки моркви на шматочок харчової плівки, розподіліть тонким шаром у коло, на центр покладіть ложку з гіркою салату. Потім, підхопивши краї плівки, згорніть морквяний корж навколо начинки так, щоб вийшла кулька. Щільно закрутіть зверху плівку, прибираючи зайве повітря, і відправте сформовані таким чином «мандарини» в холодильник на 1-2 години для стабілізації.
- Через певний час акуратно звільніть салатні кульки від плівки і прикрасьте листочками зелені та горошинами перцю або бутончиками гвоздики.
До речі, начинкою для таких закусочних мандаринок може бути якийсь інший салат, наприклад, з куркою, сиром, яйцями, плавленим сирком і часником або паштет. Творіть і експериментуйте!
Олена Філінюк.