Виставка Володимира Туровського “Магія металу в мелодіях весни”: карбування, гравірування, ювелірне мистецтво

19:25

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

В Миколаївському обласному художньому музеї імені В.В. Верещагіна відбулось відкриття персональної виставки робіт заслуженого майстра народної творчості України Володимира Івановича Туровського.
Вона отримала назву «Магія металу в мелодіях весни», тут представлені найкращі роботи майстра: ювелірні прикраси, карбування та гравірування, вишукане ажурне різьблення по шкарлупі страусиних яєць.
Директор МОХМ імені Верещагіна Сергій Росляков, відкриваючи виставку, зазначив, що майстра різьблення по металу такого рівня, як Володимир Іванович Туровський в області більше немає, він такий один.
Дмитро Артим, голова МОНСХУ, побажав Володимиру Туровському творчого натхнення у його подальшій роботі, на що майстер відповів: все життя – це його роботи та його творчість, яку він і представив на своїй персональній виставці.
Публіка гідно оцінила неповторність виробів Володимира Туровського, їх вишуканість та тонку красу. Володимир Іванович – дійсно справжній майстер у своїй справі, якою займається майже 30 років, а експонувати свої вироби почав ще 1978 року. Художник по металу володіє власним “секретом” художнього мислення, завдяки якому всі його роботи набувають особливого естетичного звучання. Справжні шедеври.
Вироби майстра Туровського вражають оригінальністю творчих ідей та засобів їх втілення, в них переплітаються фантазійні елементи із сучасним конструктивним рішенням.
Ця виставка доводить суспільству, що справжнє мистецтво розвивається, спираючись на міцний фундамент традицій, і не має меж ні в часі, ні у просторі.
Миколаївський обласний художній музей імені В.В. Верещагіна – на хвилі мистецтва, яке вже 110 років не тьмяніє, а сяє і освітлює все довкола.