Уряд України вирішив змінити політику виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам

10:42

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

гривна гривня деньги

Заступниця голови уряду з питань реінтеграції Ірина Верещук заявила, що протягом 2024 року запланована оптимізації виплат грошової допомоги ВПО. Як передає «Українська правда», віце-прем’єр пояснила подібний крок «вимогами партнерів» без подальшої конкретики. При цьому зміни не мають торкнутися вразливих категорій громадян.

Нові правила будуть передбачати продовження виплат лише для вразливих категорій внутрішньо переміщених осіб, таких як пенсіонери, особи з інвалідністю, жінки та матері з дітьми, а також громадяни, що проживають на прифронтових територіях.

Верещук наголосила, що  в Україні приблизно 4,9 мільйона внутрішніх переселенців, з яких 2,5 мільйона отримують щомісяця допомогу. При цьому вона додала, що в цілому кількість переселенців трошки зменшилась через зміни статусу та повернення деяких осіб до рідних місць. Проте, евакуація продовжується для тих, хто залишає небезпечні зони.

Схема виплат буде переглянута для тих вимушених переселенців, що зуміли облаштуватися на новому місці та знайти доволі високооплачувану роботу. За задумом, загальний обсяг допомоги мають намір скоротити до показників 2022 року. Тоді він сумарно складав 57 мільярдів гривень, а 2023-го зріс вже до 73.