У Миколаєві за допомогою системи «Безпечне місто» впіймали колишнього сантехніка, що викрав крани та залишив без води мешканців багатоповерхівки

10:42

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Николаев, полиция, воры, взлом

У Миколаєві система «Безпечне місто» допомогла встановити чергового зловмисника, через дії якого жителі багатоквартирного будинку мікрорайону Соляні залишились без водопостачання. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області. 

Так, 9 січня до відділення поліції №1 Миколаївського районного управління від місцевої мешканки надійшла інформація про те, що з підвалу багатоповерхового будинку по пр. Героїв України викрали 10 кранів, які подавали воду в 50 квартир.

Провівши низку оперативно-розшукових заходів та здійснивши аналіз записів камер відеоспостереження, у тому числі, що під’єднані до системи «Безпечне місто», правоохоронці встановили особу зловмисника і його місцезнаходження. Ним виявився 23-річний молодик, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Біля одного з пунктів прийому металобрухту поліцейські і викрили зловмисника. Чоловік саме здавав викрадені крани.

Підозрюваного затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Оперативники з’ясували, що він раніше працював сантехніком та за допомогою інструментів знімав водяні крани, аби потім здати їх та отримати гроші. Санкція статті передбачає до восьми років ув’язнення.

Слідчі відділення поліції №1 Миколаївського районного управління оголосили крадію про підозру за ч. 4 ст. 185 КК України «Крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану».

Найближчим часом суд обиратиме затриманому запобіжний захід.

Нині правоохоронці встановлюють причетність чоловіка до вчинення аналогічних злочинів на території Миколаєва та області та вже мають підстави вважати його причетним до низки крадіжок кранів з водомережі будинків. Триває досудове розслідування.