У Миколаєві вперше від початку великої війни провели форум для молоді

9:37

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У Миколаєві вперше від початку повномасштабної війни провели молодіжний форум, що зібрав представників громадських організацій, студентського самоврядування, активних та небайдужих молодих жителів нашого міста.

Долучилися до зібрання представники виконавчих органів міськради, що працюють в гуманітарній сфері – управління освіти, охорони здоров’я, культури, департамент праці та соцзахисту. Захід провели на базі Центральної міської бібліотеки ім. М.Кропивницького.

Відкриваючи форум, заступник міського голови Анатолій Петров зазначив –  саме від молоді залежить, яким буде українське суспільство за 10-15 років:

“Молодість – це той період, коли людина набирається досвіду, робить багато помилок та на них же і вчиться. Все це допомагає стати мудрішим та виваженим. Бажаю кожному з вас, щоб цей час не пройшов марно. Миколаїв покладає на вас великі надії. Війна закінчиться, ми обов’язково переможемо. Попереду – важливі справи для  відновлення та розвитку міста. Двері міської ради для вас завжди відчинені. Давайте разом зробимо Миколаїв таким, яким його хочете бачити ви”.

Анатолій Петров додав, що від початку війни тисячі молодих людей стали до лав Збройних Сил України, щоб захистити державу від російського агресора. Віцемер запропонував хвилиною мовчання вшанувати тих, хто більше не повернеться додому, хто навічно залишиться в нашій пам’яті молодим.

Під час форуму начальник управління молодіжної політики міськради Арсен Гаспарян розповів, як працює підрозділ та запросив молодь активно долучатися до ініціатив. У місті планують поновити роботу Ради з питань молодіжної політики при міському голові, що практично зупинила свою діяльність у період бойових дій.

Також він озвучив результати опитування, проведеного серед молоді Миколаєва, що допомогло дізнатися актуальні потреби молодих людей, як вони оцінюють своє положення в громаді.

Дані засвідчили, що більшість юнаків і дівчат вважають Миколаїв досить комфортним для життя, однак, потребують більше можливостей щодо працевлаштування та власного житла. Серед актуальних питань – створення в місті молодіжного центру.

Під час форуму найактивніших представників миколаївської молоді відзначили Почесними грамотами міського голови та символічними подарунками за вагомий внесок у розвиток молодіжної політики міста.