Арт-проєкт «Українські янголи» для літньої читальної зали бібліотеки ім. Марка Кропивницького

9:00

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

«Це неймовірний подарунок для нас і наших читачів», – у Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького почала працювати літня читальна зала

– Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького продовжує дивувати своїх друзів, партнерів й постійних читачів та користувачів. Відтепер ми маємо чудову нагоду зустрічатися з ними на свіжому повітрі. На нашій території був незалучений простір. Тож, виникло бажання облаштувати його для членів колективу, відвідувачів бібліотеки. Як люди творчі, до реалізації теж підійшли з креативом. А допомагали нам в цьому колеги з дитячої художньої школи.
«Ми запросили Євгенію Кручиніну й Олену Маркітан. Порадилися з ними, яким би вони бачили цей простір. Хоча першою була ідея оформити на прилеглій до бібліотеки стіні розпис. Колеги запропонували інше рішення. Воно нам припало до душі, – розповіла директорка Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького Інга Хоржевська.
Так на прилеглій до бібліотеки стіні будинку та балконі з`явились дві чудові фотозони з янголами. Стилізовані вуличні меблі власноруч виготовляли робочі і працівники Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького. Дві бесідки-альтанки переїхали з бібліотеки-філії №17, яка постраждала внаслідок російської збройної агресії й сьогодні не функціонує. Вони доволі органічно вписались у ландшафт внутрішнього дворика.
«Сюди ми додали нашого гарного настрою, багато квітів. І тепер маємо літню читальну залу. Це неймовірний подарунок для нас і наших читачів. Безмежна вдячність колективу дитячої художньої школи та особисто Євгенії Кручиніній та Олені Маркітан. Переконана, що літня читальна зала матиме попит у городян, відвідувачів нашої бібліотеки», – зазначає Інга Едуардівна.
І на цьому бібліотекарі на чолі з Інгою Хоржевською не зупиняються. До наступного року тут з`являться нові квіткові клумби, ймовірно добавляться парасольки. Звичайно ж, у розробці – й змістовне дозвілля: літературні квартирники, спільні проєкти бібліотечного театру з миколаївськими музикантами.
«Ми хочемо викликати інтерес у жителів сусідніх будинків. Їх спокій не порушуватимемо. І гучно тут теж не буде. Рок-концертів не плануємо. Однак, думаємо, що людям стане цікаво. Ще більша їх частина стане нашими постійними користувачами. По перших враженнях можу сказати, що цей внутрішній дворик можна сміливо використовувати як фото зону. Будемо розвивати його, пропонувати гостям бібліотеки. Сім футів під кілем літній читальній залі Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького»,- поділилася Інга Хоржевська.