Увага! У водопровідній воді Миколаєва та Снігурівки не можна мити посуд та купатися

8:19

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

«Николаевводоканал», вода, Николаев, вкус воды, проблемы, Днепр, новости, качество воды, водопровод, водоснабжение, вода

У зв’язку з наслідками після підриву Каховської ГЕС Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України посилив контроль за джерелами водопостачання у населених пунктах області.

Як повідомляється в зведенні центру від 2 липня, у системах централізованого водопостачання міст Миколаїв та Снігурівка вода непридатна для пиття, приготування їжі, миття посуду, овочів, фруктів та гігієнічних процедур, таких як чищення зубів, купання та вмивання.

Результати лабораторних досліджень показали, що в деяких пунктах розливу попередньо очищеної води в Миколаєві виявлено незначні відхилення за санітарно-хімічним показником (водневий показник), які не вплинуть на здоров’я населення.

Однак, у кількох пунктів було виявлено погіршення за мікробіологічними показниками.

Відповідно до рекомендацій Миколаївського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, такі пункти були закриті для проведення заходів щодо приведення якості води у відповідність до норм.

У світлі цього Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України рекомендує населенню вживати кип’ячену воду та пити бутильовану воду промислового виробництва.