Миколаївська міська рада затвердила програму “Доступна вода” на 2023 рік

10:44

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Депутати Миколаївської міської ради 29-го червня під час позачергової 21 сесії затвердили програму “Доступна вода” на 2023 рік. Проєкт підготував департамент житлово-комунального господарства.

Як повідомляє Суспільне, про це розповів перший заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради Ігор Набатов.

За його словами, програма необхідна для того, щоб забезпечити утримання систем очищення зворотного осмосу різної місткості, що встановлені в Миколаєві.

На засіданні сесії 30 травня 2023 року миколаївським депутатам не вдалося проголосувати за проєкт “Доступна вода”. Відповідно до регламенту міськради, якщо рішення не було прийнято на сесії, для повторного розгляду необхідно пройти профільну депутатську комісію з ЖКГ та комісію з питань бюджету.

“Після останньої сесії ми вийшли на комісію ЖКГ, надали разом з керівником ОКП розрахунки, що підтверджують гроші, що закладені у програмі. Депутати підтримали проєкт рішення. На комісії з бюджету не було повної підтримки”,– говорить Ігор Набатов.

Програма – це не пряме виділення коштів, а надання можливості звернення до департаменту фінансів виділити гроші з міського бюджету. До переліку співвиконавців програми входять: “Миколаївоблтеплоенерго”, комунальне підприємство “Дирекція єдиного замовника “Пілот””, управління охорони здоров’я Миколаївської міськради.

Окрім того, депутат Олександр Береза вніс пропозицію включити до виконавців районні адміністрації.

Голова комісії з питань прав людини Олена Кісельова запропонувала виділити кошти на суб’єкти та релігійні організації, які несуть навантаження з надання води містянам. Депутати підтримали дану пропозицію.

Додавати до проєкту комунальне підприємство “Миколаївводоканал” депутати не стали.

Якість води, яку надає “Миколаївоблтеплоенерго” контролює обласна санепідемстанція. Щотижня співробітники лабораторії знімають проби для перевірки.

“Щодо комунального підприємства “Пілот” буде така ж ситуація”,– говорить Набатов.

“За” програму “Доступна вода” на 2023 рік проголосували 35 депутатів, “проти” – нуль, утрималась – одна людина.