У Миколаєві тривають роботи з вивезення будівельного сміття

10:34

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У Миколаєві підрядна організація “МиколаївБудМеханізація” станом на 27 червня займається прибиранням та вивезенням будівельного сміття. В опрацюванні понад 40 адрес.

Про це  Суспільному розповів директор “МиколаївБудМеханізація” Віталій Зубко.

За словами директора організації, з 23 червня вже відпрацювали одну адресу на проспекті Миру, звідки вивезли понад 140 кубічних метрів сміття. Працюють згідно з заявками департаменту, контракт заключений на понад 6 тисяч метрів кубічних сміття.

“Зараз працюємо механічно – це повноповоротний екскаватор. І йому підвозить сміття екскаватор-навантажувач. Тут залучено майже 10 одиниць техніки – це самоскиди, які виїжджають з будівельним сміттям. Виконроб і декілька різноробів”,— розповідає Віталій Зубко.

Сміття вивозиться на тимчасовий майданчик зберігання відходів, що розташований на базі миколаївського полігону. У різний час працює до 15 людей.

Попередньо роботи з вивезення будівельного сміття триватимуть до 15 липня, розповідає перший заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Ігор Набатов. Далі відбуватиметься демонтаж окремих конструкцій будівель.

“Департамент і міська влада в цілому опрацьовує питання щодо можливості залучення допомоги міжнародних донорів, які нададуть можливість чи послугою, чи товаром – дробарку, яка допоможе нам перетворити будівельне сміття”,— говорить Ігор Набатов.